tiistai 21. huhtikuuta 2020

Oppimistehtävä 2c

 

Sosiaalisen median pelisäännöt

 

Ajattelin kirjoittaa tähän oman työyhteisöni ohjeistuksesta, mutta en löytänyt Islabin intranetistä oikeastaan mitään ohjetta somen käyttöön. Ainoa ohje jonka itse olen saanut oli, että älä käytä somea työajalla, älä postaa mitään töistä tai työvaatteet päällä. 

Suomen tanssiurheiluliitto on koonnut selkeät ohjeet seuratoimijoitaan, tanssijoita, heidän vanhempiaan ja valmentajia varten. 
Ohjeista nousee kehoitus varovaisuuteen päivitysten leviämisen suhtaan ja kehotus tasapuolisuuteen: jos vanhempi harrastaja tai valmentaja ottaa yhden lapsen kaveriksi, pitäisi kaikki muutkin ryhmän lapset ottaa. Myös huonojen vaikutteiden välittämistä pyritään suitsimaan: päihteiden käytöstä yms. ei tulisi julkaista päivityksiä nuorempien nähtäväksi. 
Ohjeissa kannustetaan yleisesti hyvään käytökseen ja neuvotaan päivittämään vain sellaista, mitä voisi sanoa päin kasvoja kyseiselle henkilölle.

Tällaiset ohjeet ovat varmasti erittäin hyvät ja todella tärkeät kun on kyseessä mikä tahansa yhteisö. Erityisen merkityksellisiä ne ovat kun puhutaan urheilujärjestöstä, jossa on kilpailuhenkisiä lapsia ja nuoria harrastajina. Kiusaamisen kitkeminen on varmasti jatkuva urakka..

Koetin etsiä, mutta en löytänyt tietoa kuka on laatinut nämä sosiaalisen median pelisäännöt. STUL:on hallitus on määritellyt liiton toimintaperiaatteet ja arvot, joten somesäännötkin kumpuavat todennäköisesti samasta lähteestä. Mielestäni kyseiset säännöt kattavat kaiken olennaisen ja niissä on hienosti huomioitu ryhmä jolle ne on suunnattu: lapset ja nuoret. Ne ovat selkeät ja kattavat ja suoraan sanottuna olisi mielestäni täysin asiallista, että tällaista käytäntöä levitettäisiin laajalle ja että siitä tulisi luonnollinen osa kaikkea toimintaa tänä päivänä. On tärkeää, että tällaiset ohjeet tulevat neutraalilta tasolta ylhäältä päin ja että ne ovat samat kaikille ja koskevat kaikkia.


https://www.dancesport.fi/wp-content/uploads/2018/05/Suomen-Tanssiurheiluliitto-ry-Sosiaalisen-median-pelis%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti