torstai 16. huhtikuuta 2020

Oppimistehtävä 1c

1c. Sosiaalisen median sovellusten hyödyntäminen laboratorioalalla


Sosiaalista mediaa voisi ja ehdottomasti kannattaisi hyödyntää laboratorioalalla. Tarvitsemme kipeästi lisää työvoimaa ja opiskelijoita. Somen avulla tavoittaisimme juuri ne 15vuotiaat ja sitä vanhemmat nuoret, jotka tekevät päätöksiä opiskeluidensa suhteen. 

Laboratorioala on suhteellisen tuntematon. Verinäytteita ottavan laboratoriohoitajan osa saattaa tietää, mutta suurin osa työstämme eli näytteiden analysointi jää yleensä täysin piiloon. Lopputulos on se, että kun aletaan suunnittelemaan tulevaisuutta ei tutkintonimike "bioanalyytikko" tarkoita nuorelle mitään. Itsekin päädyin alalle vain siksi, että b-kirjain tuli valintaopasta selatessani ensimmäisten joukossa eteeni.

Ottamalla käyttöön Snapchatin voisimme todella tehdä työtämme näkyväksi. Perustaisimme Snapchat tilin Islabille (Itä-Suomen laboratorioliikelaitos). Tarkoin harkituilla snäpeillä voisi jopa kuvata näytteiden analysointia ja näytteenottoa kun vain henkilötietosuoja ja liikesalaisuus huomioidaan. Snapchat-tiliämme voisi jakaa ja mainostaa helposti kummituslogon avulla (joka siirtää käyttäjän suoraan tilillemme). Kummituslogoja voisi olla valintaoppaissa, opon esitteissä, ja oikeastaan missä tahansa paikassa tai tapahtumassa missä opiskelijoita liikkuu. Videomme olisivat informatiivisia ja mielenkiintoisia. Niissä voisi myös esitellä toiminta-aluettamme Itä-Suomea ja sen mahdollisuuksia. 

Facebook olisi hyvä lisä arsenaaliin. Sinne olisi helpompi laittaa tietoa, kuten yhteystietoja ja esimerkiksi tietoa esimerkiksi työvuoroista, avoimista työpaikoista ja esitellä tarkemmin mitä kaikkea laboratoriohoitajat tekevät.
Pidän kuitenkin Snapchatia hyödyllisempänä väylänä näistä kahdesta, koska siellä liikkuu kohderyhmämme: nuoret opiskelijat. Facebook olisi jo työelämässä oleville eli hieman vanhemmille ihmisille informatiivinen.

Sosiaalisen median sovellukset tuovat näkyvyyttä yrityksille. Sometilit mahdollistavat mainostamisen siellä missä kohdeyleisö viettää aikaansa. Lisäksi sana lähtee helposti kiertämään, koska kuvien ja videoiden jakaminen on niin helppoa. Tuntuu erikoiselta, että tällaista ei vielä juurikaan hyödynnetä laboratorioalalla.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti